ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
1-2-2016
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

            Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά στην κατάθεση του νέου αντι-ασφαλιστικού νόμου. Ενός πλήρως αντεργατικού, αντιλαϊκού και βάρβαρου σχεδίου, που, σε συνδυασμό με τα νέα όρια ηλικίας και τα αυξημένα χρόνια ασφάλισης που έχουν ψηφιστεί ήδη από τον Αύγουστο, δεν αφήνει τίποτα όρθιο, πλήττει όλους και σημαίνει δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και οικονομική εξαθλίωση όλων των συνταξιούχων.

Λένε «δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις…»

…ενώ στον προϋπολογισμό προβλέπεται μείωση στη συνταξιοδοτική δαπάνη ύψους 1,6 δις ευρώ, ενώ προβλέπεται προσωπική διαφορά (γιατί άραγε αφού δεν θα έχουμε μειώσεις;) και μάλιστα μόνο μέχρι τις 31-12-2017, ενώ αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού με το μέρος της εθνικής  σύνταξης των 384 ευρώ να καταβάλλεται εξ ολοκλήρου μονάχα μετά από 40 χρόνια εργασίας και στην ηλικία των 67 και αυτό της αναλογικής να καταβάλλεται με αναπλήρωση έως 40%, όταν σήμερα φτάνει στο 70%!!!
Αυξάνονται οι εργοδοτικές εισφορές, που έσπευσαν οι εργοδότες να αποδεχτούν αφού έτσι κι αλλιώς θα τις μετακυλήσουν στους εργαζόμενους, καταργούνται σταδιακά ΕΚΑΣ και ΕΦΑΠΑΞ, ελεύθεροι επαγγελματίες κι εργαζόμενοι με μπλοκάκι γονατίζουν από τις εισφορές και ενοποιούνται όλα τα ταμεία στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για να εξισωθούν προς τα κάτω οι παροχές και προς τα πάνω οι κρατήσεις. Οι δε επικουρικές συντάξεις, αν και προβλέπεται αύξηση των εισφορών κατά 2%, θεωρείται δεδομένο ότι θα μειωθούν, αφού κανείς δεν «διαβεβαιώνει» για το αντίθετο, και συνδέονται με την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, που πλέον βαφτίζεται «κανόνας βιωσιμότητας».

Λένε «το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι ορθολογικό και ούτε οικονομικά βιώσιμο»

Το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι ένα οικονομικό σύστημα "εισροών - εκροών", ούτε εξαρτάται από λογιστικά τερτίπια.  Η κοινωνική ασφάλιση πάντα καθοριζόταν και καθορίζεται από τους ταξικούς - πολιτικούς συσχετισμούς, το δυνάμωμα ή την οπισθοχώρηση του κινήματος.  Το κεφάλαιο εξαναγκάστηκε να οργανώσει την κοινωνική ασφάλιση, για κάλυψη των εργαζόμενων τόσο στην διάρκεια του εργασιακού τους βίου όσο και μετά από αυτή, μετά από σκληρούς ταξικούς αγώνες της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο και για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σήμερα που οι συσχετισμοί για τους εργαζόμενους είναι αρνητικοί η επίθεση του συστήματος σε όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, δεν θα μπορούσε να αφήσει απέξω την ασφάλιση, με τρεις επιδιώξεις: αργότερα (όρια ηλικίας), λιγότερα (κόψιμο συντάξεων), χειρότερα (περίθαλψη, πρόνοια) και στρατηγικό στόχο την οριστική απεμπλοκή του αστικού κράτους από την υποχρέωση της ασφάλισης των εργαζομένων, από την ύπαρξη ταμείων ασφάλισης, την απαλλαγή εν τέλει του αστικού κράτους από οποιαδήποτε κάλυψη της περίθαλψης και της πρόνοιας για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους.  

       Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποτελεί συνέχεια του τρίτου μνημονίου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ εκμεταλλεύεται τον αρνητικό συσχετισμό για να καταφέρει ένα νέο χτύπημα στο δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση, στο δικαίωμα τελικά των απόμαχων της εργασίας για ζωή. Ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση της κατάκτησης της κοινωνικής ασφάλισης είναι ο μαζικός, ανυποχώρητος λαϊκός αγώνας και το μόνο στήριγμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι οι ίδιες οι αστείρευτες δυνάμεις των εργαζόμενων και του λαού. Με όπλο την οργάνωση και τη συλλογικότητα, να αγωνιστούμε για την ανατροπή του νέου ασφαλιστικού, να παλέψουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας στη δουλειά και τη ζωή.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ