ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΝΕΙ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

9-6-2015

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΜΑ Η  ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΝΕΙ

Την Δευτέρα 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΣΠΕΤ, με θέμα τη συγκρότηση του προεδρείου, το «μοίρασμα» δηλαδή των θέσεων του Προέδρου, του Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα, του Ταμία και του Οργανωτικού Γραμματέα. Ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ, της παράταξης με την απόλυτη πλειοψηφία των 5 σε σύνολο 9 εδρών, πρότεινε τη συγκρότηση Προεδρείου στη βάση της αντιπροσωπευτικότητας. Η ΠΑΣΚ (νυν Αγωνιστική Συνεργασία) έσπευσε να αποδεχτεί τη θέση του Γενικού Γραμματέα, διαιωνίζοντας το γνωστό δίδυμο, και δίνοντας για άλλη μια φορά την πολυπόθητη νομιμοποίηση δημοκρατίας στην παράταξη της ΔΑΚΕ. Ακόμα και η Αγωνιστική Ριζοσπαστική Παρέμβαση αποδέχθηκε χωρίς καμία επιφύλαξη τη θέση του Ταμία.
Μόλις τέσσερεις ημέρες μετά τις προεκλογικές ανακοινώσεις περί των πεπραγμένων της προηγούμενης διοίκησης του ΣΠΕΤ και αφού τα εκατέρωθεν επιχειρήματα που επιστρατεύτηκαν στην αρένα της ψήφου απέτυχαν να φέρουν την ανατροπή, οι δυο παρατάξεις οδηγήθηκαν μοιραία στη γνωστή τακτική της συνυπευθυνότητας και της υπόκλισης στο συσχετισμό. Ξεχάστηκαν «τα επιδόματα πριν τις εκλογές», τα «φιλικά χτυπήματα στη πλάτη» και δόθηκε στους συναδέλφους που αντιστάθηκαν στη δεξιά παράταξη το απογοητευτικό μήνυμα του «όλοι το ίδιο είναι».
Ας μας απαντήσουν οι συνάδελφοι της Αγωνιστικής Συνεργασίας πώς με την συμμετοχή τους σε κοινό προεδρείο με την απολύτως πλειοψηφούσα ΔΑΚΕ ικανοποιείται ο στόχος «να αλλάξει η παγιωμένη κακή συνδικαλιστική αντίληψη, που χρόνια κυριαρχεί στο χώρο του Εθνικού Τυπογραφείου». Ας μας πουν οι συνάδελφοι της Αγωνιστικής Ριζοσπαστικής Παρέμβασης πώς «θα γυρίσουν σελίδα» και θα συνεχίσουν να «κατακρίνουν τη δήθεν διαφοροποίηση των συνένοχων παρατάξεων για την κατάντια του τυπογραφείου, σαν σύμπραξη στην καταστροφή» όταν πλέον γίνονται συνένοχοι πρωταγωνιστές.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η πάγια θέση της Αγωνιστικής Κίνησης Εθνικού Τυπογραφείου ήταν και παραμένει η συγκρότηση του προεδρείου στη βάση κοινών θέσεων και συμφωνίας πάνω στο προγράμματος δράσης της επόμενης διετίας  που, για άλλη μια φορά, ο πλειοψηφών δεν μπήκε καν στο κόπο να μας παραθέσει. Απουσία κοινών συνισταμένων και συνεπείς στις πολιτικές θέσεις μας, στις καταγγελίες και ανακοινώσεις μας, αρνηθήκαμε τη θέση του Αντιπροέδρου, που για να θολώσουν τα νερά, μας προτάθηκε. Θα ήταν τουλάχιστον ανέντιμο απέναντι στους συναδέλφους που μας τίμησαν με τη ψήφο τους, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο και την αποδοκιμασία τους στις υπόλοιπες παρατάξεις, να συμπράξουμε σε κοινό προεδρείο με εκείνους που πολιτικά καταγγέλλουμε, όσο άξιοι και με καλές προθέσεις κι αν είναι. Θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των συναδέλφων, χωρίς συναλλαγές και παζάρια, με δράση και ουσιαστική συμμετοχή, κριτήριο που όχι μόνο δεν θεωρούμε ότι εξυπηρετείται καλύτερα πίσω από τίτλους και θέσεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση και με τον υπάρχοντα συσχετισμό, υπονομεύεται κιόλας. Επιλέγουμε συνειδητά τον δύσκολο δρόμο της αντιπαράθεσης σε ό,τι μας ενοχλεί  και της μηδενικής ανοχής στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς.