ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

Στα διλήμματα της εξουσίας απαντάμε επιμένοντας στον δικό μας ακηδεμόνευτο δρόμο

Στις εκλογές για το Δ.Σ. του ΣΠΕΤ:

Αποδοκιμάζουμε αυτούς που στηρίζουν τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που μας οδήγησαν στην ανασφάλεια, το φόβο και την αβεβαιότητα για να έρθουν μετά να μας πουν ότι μας «έσωσαν». Κανένας κυματοθραύστης δεν μπόρεσε να αφήσει τη λαίλαπα της επίθεσης έξω από τα τείχη της οδού Καποδιστρίου και το γεγονός ότι δεν χάσαμε και τη δουλειά μας δεν μπορεί να γίνεται το τίμημα για την υποταγή μας.

Αποδοκιμάζουμε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πατώντας πάνω στους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, απογείωσε τις εκλογικές αυταπάτες, χαμήλωσε τις προσδοκίες κηρύσσοντας παύση κινήματος και, το πολύ-πολύ να μας καλέσει να επικυρώσουμε τις νέες αντιδραστικές συμφωνίες που μαγειρεύει προς δόξαν του “ρεαλισμού”. Μισθοί και συντάξεις πείνας, μετά τις περικοπές των μνημονίων και του μισθολογίου, όχι μόνο διατηρούνται αλλά μέσα από ένα νέο  μισθολόγιο ετοιμάζονται και νέες. Η εντατικοποίηση της δουλειάς λόγω έλλειψης προσωπικού συνεχίζεται, ενώ η εξαγγελία κάποιων λίγων προσλήψεων δεν σημαίνει ότι θα υλοποιηθούν κιόλας. Η κακόφημη αξιολόγηση αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα πάντα στο πλαίσιο της απάτης της “αξιοκρατίας” ως εργαλείο κινητικότητας και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Το ασφαλιστικό ξανανοίγει για ν’ αυξηθούν τα όρια ηλικίας και οι λεγόμενες πρόωρες συντάξεις. Ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται, καθώς και τα χαράτσια πάσης φύσης, οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ και όλο το πλέγμα φοροληστείας που λεηλατεί το ήδη πετσοκομμένο εισόδημά μας. Όσο η χώρα είναι δεμένη στα δεσμά της εξάρτησης δεν πρόκειται να δούμε άσπρη ημέρα. Και η  φάση αδράνειας και αναμονής που έχουμε μπει πρέπει να σπάσει.

Βλέπουμε τη φάκα και δεν τσιμπάμε στα τυράκια της εξουσίας. Είμαστε η άμμος και όχι το λάδι στα γρανάζια της εξουσίας. Όχι μόνο δεν στηρίζουμε αλλά στεκόμαστε απέναντι στις προσπάθειες της διοίκησης και της κυβέρνησης να στήσουν μηχανισμό στο Εθνικό Τυπογραφείο για να ελέγχουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς «κραδασμούς». Η θέση των εργαζομένων και των υποψήφιων εκπροσώπων τους είναι στους αγώνες και όχι στα γραφεία της διοίκησης.

Υπερασπιζόμαστε και θέλουμε να υπηρετήσουμε έναν συνδικαλισμό ανεξάρτητο από τη διοίκηση και την εξουσία, ασυμβίβαστο και διεκδικητικό. Τον συνδικαλισμό που δεν στηρίζεται στην ανάθεση αλλά στη συμμετοχή όλων μας, που δεν αποκοιμίζει αλλά μας ενεργοποιεί. Χωρίς πελατειακές σχέσεις, συναλλαγή και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Επιλέγουμε τους εκπροσώπους μας μεταξύ των συναδέλφων που διεκδικούν τη ψήφο μας όχι για να την εξαργυρώσουν σε θέσεις και εξουσία, που έχουν το θάρρος και την τόλμη να μην τσιμπάνε στα τυράκια των εύκολων αναθέσεων, που δεν πουλιούνται για ένα επίδομα και λίγη εξουσία. Στηρίζουμε τους συναδέλφους μας που λένε ανοιχτά ποιοι είναι και τι πιστεύουν χωρίς στρογγυλοποιήσεις και φτιασιδώματα για να είναι αρεστοί. Που υπερασπίζονται τις πολιτικές τους θέσεις, δεν κάνουν κωλοτούμπες ανάλογα με την εκάστοτε εξουσία και δεν συγκαλύπτουν την πολιτική τους ταυτότητα ζητώντας την ψήφο για την εξαργυρώσουν την επόμενη στιγμή για ίδιον όφελος.

Παλεύουμε για να αλλάξει το κλίμα και να σπάσει η ανασφάλεια. Με τη συμμετοχή μας στους αγώνες με πίστη στη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη τη μόνη  δύναμη που μπορεί να νικήσει, ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ. Καμία άνευ όρων ανάθεση. Εμείς οι ίδιοι με την αντίσταση και τη διεκδίκηση, με τον οργανωμένο αδιαμεσολάβητο αγώνα μας μπορούμε να αναχαιτίσουμε την επίθεση και να κατακτήσουμε νίκες παίρνοντας την υπόθεση της ζωής και του μέλλοντός μας στα χέρια μας. Τελικά, ο πιο δύσκολος δρόμος, ο δρόμος της μαζικής πάλης για τα δικαιώματά μας είναι και ο πιο γρήγορος! Με μαζικές διαδικασίες και όχι παρατάξεις που δεν λειτουργούν και ενεργοποιούνται μονάχα λίγο πριν τις εκλογές ψηφοθηρικά και καιροσκοπικά. Με μαζικές διαδικασίες, ζωντανές και όχι απαξιωμένες, που εμείς οι ίδιοι τις χρωματίζουμε με την παρουσία ή την απουσία μας, με τη συμμετοχή ή τη σιωπή μας.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ περνώντας για άλλη μια φορά μέσα από συμπληγάδες και πιέσεις, ένθεν και ένθεν, σε βαθμό ασφυξίας, επιμένει αμετακίνητα να διεκδικεί τον δικό της χώρο. Θα συνεχίσουμε να ενοχλούμε από όποια θέση και αν βρεθούμε. Θα καταγγέλλουμε με ακόμη πιο δυνατή φωνή τα κακώς κείμενα. Θα είμαστε απέναντι και όχι συνοδοιπόροι της εξουσίας.
Υποψήφιοι για το Δ.Σ.

Αρετάκης Μιχάλης
Ζερβού Άννα
Πετρούλια Όλγα
Τσιγγάνου Μαρία
Χαχάμης Χαράλαμπος