Οργανισμού συνέχεια…

Ανοιχτό παραμένει ακόμα το ζήτημα του νέου Οργανισμού του Εθνικού Τυπογραφείου. Εδώ και τρία χρόνια, από τον Νοέμβριο του 2011, όταν άνοιξε για πρώτη φορά το ζήτημα με την εγκύκλιο περί υπαγωγής των Διευθύνσεων Διοικητικού και Οικονομικού στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. 

Μικρό χρονικό: η πενθήμερη απεργία μας τον Νοέμβριο του 2011 και το νομοσχέδιο Ρέππα που ακολούθησε, αλλά δεν προχώρησε, η 24ωρη απεργία στις 22-1-2013 και το σχέδιο Μανιτάκη, τα ανησυχητικά, ως συνήθως, δημοσιεύματα, η χλιαρή και χωρίς πολλές ειδήσεις, συνάντηση με τον υπουργό Κ. Μητσοτάκη στις 4-2-2014, η ανάθεση της αξιολόγησης της δομής του Εθνικού Τυπογραφείου στην πολυεθνική εταιρεία συμβούλων Deloitte και πρόσφατα η δημοσίευση του οργανισμού του ΥΔΜΗΔ που περιγράφει το Εθνικό Τυπογραφείο με τη μορφή και το πλαίσιο που έχει αυτή τη στιγμή. 

Μια πορεία που δεν έχει τελειώσει και από ό,τι φαίνεται έχει μέλλον. Μια εκκρεμότητα που βαραίνει ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας, δίνοντας επιχειρήματα σε «ανησυχούντες» που, ως «λαγοί», σπεύδουν, κατά τη συνήθεια τους, να μας κουνήσουν το δάκτυλο απειλητικά και να μας επαναφέρουν στη τάξη όταν παρεκτρεπόμαστε… αγωνιστικά, όπως χαρακτηριστικά έγινε στη Γενική Συνέλευση της 29ης Σεπτεμβρίου. 

Το ζήτημα συνεχίζει να μας ανησυχεί γιατί το πολιτικό πλαίσιο παραμένει εχθρικό, η κυβέρνηση, παρά τους όποιους κλυδωνισμούς, παρουσιάζεται αποφασιστική και το ζήτημα των απολύσεων παραμένει καραμέλα στο στόμα αυτών που κρίνουν τη τύχη μας.