ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΘΝΙΚΟΥ   ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
18-2-2013

ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

-      Επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό και έφοδο των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.
Λίγες ημέρες μετά επίταξη και των ναυτεργατών.
-      Ξυλοδαρμοί και συλλήψεις 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ που επιχείρησαν «συμβολική» κατάληψη του γραφείου του υπουργού εργασίας.
-      ΜΑΤ, χημικά και ξυλοδαρμοί ακόμα και δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στη συμβολική κινητοποίηση των νέων του ΣΥΡΙΖΑ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προκλητικές δηλώσεις του Γ. Μέργου περί κατώτατου μισθού.
-      12 συλλήψεις, ξυλοδαρμοί και σοβαροί τραυματισμοί στην Ανθήλη της Λαμίας. ΜΑΤ και χημικά στα μπλόκα των αγροτών σε όλη τη χώρα.
-      Περικύκλωση από τρεις κλούβες ΜΑΤ συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α), με σπρωξίματα κι έντονες αντιπαραθέσεις.
-      Προκλητική εμφάνιση δυο ένστολων αστυνομικών, στη συνέλευση του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων
-      Δεκάδες αγωνιστές σύρονται στα δικαστήρια και τα αστυνομικά τμήματα  κατηγορούμενοι για «παράνομες» κινητοποιήσεις και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων. Κι όλα αυτά μόνο τον τελευταίο μήνα.

«Ήρθε η ώρα να κλείσουν οι ανοιχτοί λογαριασμοί από το 1974-75»
(Υπουργός …Προστασίας του Πολίτη 30/1).

Ανοιχτοί λογαριασμοί για την κυβέρνηση των απανωτών μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και της βιομηχανίας πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, είναι το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, το δικαίωμα στην περίθαλψη και την υγεία, το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή. Η νέα πραγματικότητα στο κράτος έκτακτης ανάγκης και μηδενικής ανοχής θα είναι διαφορετική.
Όχι μόνο δεν ζούμε το τέλος του εφιάλτη, αλλά την αρχή ενός νέου, χειρότερου κύκλου. Όπου τίποτε πια δεν θα θεωρείται δεδομένο. Όπου όσα κατακτήσαμε θα πρέπει να τα κατακτήσουμε ξανά. Όπου τα δικαιώματά μας θα πρέπει να δώσουμε σκληρές μάχες για να τα ξανακατοχυρώσουμε. Όπου οι συνδικαλιστικές ελευθερίες θα περιστέλλονται διαρκώς. Όπου το εργατικό κίνημα και οι διαδικασίες του θα είναι εξ ορισμού υπό διωγμό. Η μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία, της Τετάρτης 20 Φλεβάρη, πρέπει ν’ αποτελέσει, έμπρακτη καταδίκη της φασιστικοποίησης, που δίπλα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, επιβάλει η κυβέρνηση.
Θα αφήσουμε να επικρατήσει αυτό το κλίμα; Θα αφήσουμε να επικρατήσει ο τρόμος, η απογοήτευση και η ηττοπάθεια; Θα μετατρέψουμε τον αναχωρητισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε πράξεις αγώνα και πρωτοβουλίες δράσης; Θα αφήσουμε κλάδους και αγώνες, μικρούς και μεγάλους, ασυντόνιστους να ξεμοναχιάζονται από την κυβέρνηση αβοήθητοι και υπό διωγμό;
Ας μην είναι η απεργία της 20 Φλεβάρη άλλη μια γενική πολιτική διαμαρτυρία σαν όλες τις άλλες που απέχουν μεταξύ τους ημέρες, εβδομάδες ακόμα και μήνες. Δεν αρκεί να σιχτιρίζουμε τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά να χαράξουμε έμπρακτα μια άλλη γραμμή για το εργατικό κίνημα. Τη γραμμή της ανυποχώρητης ταξικής πάλης, τη γραμμή της ρήξης με την ανάθεση και τις αυταπάτες περί «υπεύθυνης αντιπολίτευσης».

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ