ΨΗΦΙΣΤΕ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

Τα ψέματα τελείωσαν, οι αυταπάτες διαλύθηκαν. Μας πετσόκοψαν τους μισθούς, μας απειλούν με απολύσεις, καταργούν τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια υγεία, κάθε αγαθό που είχαμε κατακτήσει, μας τρομοκρατούν και μας εκφοβίζουν για να μην μιλάμε, να μην αντιστεκόμαστε, να μην ελπίζουμε, μας στερούν τη ζωή και από τα παιδιά μας το μέλλον.

Πρόκειται για στρατηγική επίθεση και όχι για νοικοκύρεμα. Ο εχθρός είναι οργανωμένος και εμείς διαλυμένοι και αποσυγκροτημένοι. Δεν έχουμε τίποτα να ελπίζουμε από τις γνωστές «δοκιμασμένες» συνταγές που είδαμε που μας οδήγησαν. Ο αντίπαλος πια δεν παζαρεύει, παίρνει κεφάλια και δεν λογαριάζει τίποτα. Δεν έχουμε τίποτα να ελπίζουμε από το πολιτικό σύστημα, τα αστικά κόμματα, τον επίσημο συνδικαλισμό και τις παρατάξεις τους. Μας ταΐζουν φτώχεια, ανεργία, μιζέρια, ανασφάλεια, πείνα, υποταγή και τρομοκρατία.

Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του ΣΠΕΤ και του εκπροσώπου μας στην ΑΔΕΔΥ, ας κάνουμε τη διαφορά. Ας γυρίσουμε την πλάτη σε αυτά που μας ενοχλούν, σε αυτά που σιχτιρίζουμε και κατηγορούμε. Ας γυρίσουμε την πλάτη στις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ, που στην Ελλάδα της τρόικας και των μνημονίων, του 26% ανεργίας συνεχίζουν να στηρίζουν τα κόμματα εξουσίας, με την δεύτερη από αυτές, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση που μοίρασε, σχεδόν να καμαρώνει κιόλας. Είναι καιρός να περάσουμε από την κριτική στην πράξη. Αν θέλουμε κάτι να αλλάξει, αν θέλουμε να μπει ένα φρένο στην επίθεση που βιώνουμε, πρέπει να σπάσουμε την εξάρτηση από τα πελατειακά πρακτορεία του συνδιοικητικού μαγαζιού. Η εποχή της ανάθεσης, των «σωτήρων» κάθε χρώματος και της εύκολης, δι’ αντιπροσώπων, διεκδίκησης έχει παρέλθει. Χρειαζόμαστε μαζικές διαδικασίες, παρατάξεις ζωντανές που συζητούν και ανατροφοδοτούνται από τη δράση τους. Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή όλων μας, την αλληλεγγύη, τη συλλογικότητα και την οργάνωση.

Οφείλουμε -και αυτό κάνουμε- να λέμε την αλήθεια, να μην κρυβόμαστε πίσω από ωραίες λέξεις και να χαϊδεύουμε τα αυτιά. Αναγκαστικά θα έρθουμε σε κόντρα με την καρδιά της αντιλαϊκής πολιτικής, αναγκαστικά θα κληθούμε να έρθουμε σε κόντρα με την ασύδοτη αστική νομιμότητα, τη συνδιοίκηση, τον παραγοντισμό και τον συμβιβασμό.  Η πρόκληση είναι μεγάλη, αλλά τη μάχη πρέπει να τη δώσουμε.