ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12/3/2014




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
11-3-2014
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Στις 12 Μαρτίου απεργούμε για να μην περάσει το νομοσχέδιο του ΥΔΜΗΔ:

- Με το άρθρο 2 καταργούνται οι δημοσιεύσεις των ισολογισμών και των τροποποιήσεων των καταστατικών των ανωνύμων εταιρειών. Με πρόφαση την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και τις επιταγές του ΟΟΣΑ, η κυβέρνηση υποκύπτει στις επί χρόνια, εμείς το γνωρίζουμε πολύ καλά, πιέσεις του εγχώριου κεφαλαίου να του χαριστούν τα 38.000.000 ευρώ περίπου που καταβάλει ετησίως. Αν περάσει το συγκεκριμένο άρθρο το Εθνικό Τυπογραφείο, αργά ή γρήγορα, θα χάσει ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς του, με ό,τι μπορεί αυτό να σημαίνει, και το ΤΑΠΕΤ, θα χάσει τους πόρους, και μοιραία, μετά από λίγο καιρό, και την ύπαρξη του.

- Με τα άρθρα 6 - 17 καταργούνται 23 φορείς του δημοσίου οδηγώντας σε απόλυση περίπου 250 εργαζόμενους με μεγαλύτερο μέρος αυτών να προέρχεται από την Τ.Ε.Ο. Α.Ε. Φορείς στη πλειοψηφία τους μικροί, εύκολη λεία στην αδηφάγα απαίτηση της τρόικας για εδώ και τώρα απολύσεις στο δημόσιο. Να θυμίσουμε ότι στη λίστα αυτών των υπό κατάργηση φορέων, σε διάφορα δημοσιεύματα, δίπλα στη «Κωπαϊδα» και το «Ίδρυμα για τον Κολοκοτρώνη» φιγουράριζε μέχρι πρότινος και το Εθνικό Τυπογραφείο.

- Με τα άρθρα 21-31 το συγκεκριμένο νομοσχέδιο κινείται σε ακόμα πιο αντιδραστική κατεύθυνση εισάγοντας για πρώτη φορά ποσοστώσεις στις βαθμολογίες των δημοσίων υπαλλήλων. Οι «άριστοι», με βαθμό 9-10, δεν μπορεί να υπερβαίνουν το 25% του προσωπικού, οι «μέτριοι», με βαθμό 7-8, το 60% και οι «κακοί», με βαθμό 0-6, το 15% αντίστοιχα. Χωρίζονται έτσι οι εργαζόμενοι σε κατηγορίες ανεξαρτήτως τελικά της… καταλληλότητάς τους καθιστώντας πειθαρχικό παράπτωμα την μη τήρηση των ποσοστώσεων αυτών από μέρους των προϊσταμένων και διευθυντών που θα κληθούν να βγάλουν …το φίδι από την τρύπα. Τα δε κριτήρια βαθμολόγησης είναι «η παραγωγικότητα των μονάδων και οι αρμοδιότητες των οργανικών μονάδων σε σχέση με τις προτεραιότητες της ασκούμενης πολιτικής»…. Με αυτό τον τρόπο φτιάχνεται η δεξαμενή των «κακών» υπαλλήλων, των μη αρεστών, αυτών που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς και τις πιέσεις της διοίκησης αλλά και των πιο ευάλωτων (μειωμένων προσόντων και κλάδων των υποψήφιων για  ιδιωτικοποίηση τομέων) απ’ όπου θα αντληθούν οι μετέπειτα διαθέσιμοι. Έτσι το ζήτημα των απολύσεων μετατρέπεται σε «εσωτερική» υπόθεση κάθε φορέα με τις λογικές της ατομικής λύσης και των εξαιρέσεων να θριαμβεύουν. Ο υπουργός δε έσπευσε, πριν ακόμα κατατεθεί το σχετικό νομοσχέδιο, να εκδώσει εγκύκλιο που παγώνει όλες τις αξιολογήσεις έτους 2013, προκειμένου να γίνουν με τον νέο τρόπο.

- Με το άρθρο 43 προσπαθεί να νομοθετήσει το απαράδεκτο της εκ των υστέρων αλλαγής των κριτηρίων, με βάση τα οποία οι συμβάσεις των συμβασιούχων μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, για να μπορεί να τους απολύσει! Καθώς μάλιστα δεν μπορεί να παρακάμψει τον ΑΣΕΠ, προσπαθεί να τον ποδηγετήσει ορίζοντας ότι «με απόφαση του ΥΔΜΗΔ ρυθμίζονται τα εφαρμοζόμενα κριτήρια και η διαδικασία επανελέγχου», δηλαδή με μια απλή υπουργική απόφαση φιλοδοξεί το ΥΔΜΗΔ να θέσει εκ των υστέρων άλλα κριτήρια.

Στις 12 Μαρτίου απεργούμε υπερασπιζόμενοι τους υπό διαθεσιμότητα συναδέλφους μας:

Στις 23 Μαρτίου λήγει το οκτάμηνο διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών και των καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης και ακολουθούν μοιραία οι απολύσεις τους. Οι διακηρύξεις για κινητικότητα σε άλλους φορείς του δημοσίου αποδείχθηκε ότι ήταν πυροτέχνημα, μέσο διάσπασης και χειραγώγησης τους και στις 24 Μαρτίου θα βρεθούν στην ανεργία.

            Αν δεν θέλουμε να είμαστε σιωπηλοί θεατές του «θανάτου» μας πρέπει να αντιδράσουμε. Δεν πρέπει να επαναληφθεί το θλιβερό φαινόμενο της απεργίας της 6ης Νοεμβρίου με το Εθνικό Τυπογραφείο να λειτουργεί σχεδόν κανονικά. Η συγκεκριμένη απεργία μας αφορά και πρέπει να το δείξουμε. Διαφωνούμε με τις θέσεις και ακόμα περισσότερο με την πρακτική των κυρίαρχων παρατάξεων της ΑΔΕΔΥ. Την καταγγέλλουμε για ενσωμάτωση, συναλλαγή και ταξική  συνεργασία. Όμως μόνο αυτή, δυστυχώς,  μπορεί αυτή τη στιγμή να προκηρύξει γενική απεργία ώστε κι εμείς να αρπάξουμε την ευκαιρία που μας δίνει.
       
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΤΙΣ 11.00 μ.μ. στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ