ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ: «ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ» ΑΠΟΧΗ

Στις εκλογές  για την ανάδειξη των αιρετών  εκπροσώπων των εργαζομένων στο  Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Εθνικού  Τυπογραφείου «ψηφίζουμε» ΑΠΟΧΗ. Δεν στηρίζουμε τη συνδιοίκηση και συνδιαχείριση. Γυρίζουμε την πλάτη στις αυταπάτες περί δήθεν «καλού κράτους» και «χρηστής διοίκησης». Η συνδιοίκηση αποτέλεσε ένα «κόλπο» των κυβερνήσεων και ιδιαίτερα της σοσιαλδημοκρατίας για να παγιδεύσει το αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να αμβλύνει τα ταξικά χαρακτηριστικά του, για να ενσωματώσει, να θεσμοποιήσει και να κάνει ακίνδυνη την αμφισβήτηση, για να συσκοτίσει και να αποκρύψει το ρόλο του αστικού κράτους ως οργάνου ταξικής επιβολής και κυριαρχίας.
Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τη βαρύτητα των μειοψηφούντων αιρετών μπροστά στις προειλημμένες αποφάσεις της Διοίκησης, που ψάχνει μονάχα τη νομιμοποίηση, ακόμα και αν αυτοί χαρακτηρίζονται από «καλές προθέσεις», «εντιμότητα», «γνώσεις» ή ακόμα και  «αγωνιστικά» παράσημα, που δυστυχώς για όλους μας δεν πιστώνονται στους αγώνες, αλλά στον προθάλαμο των συνεδριάσεων.
Δεν μας αντιστοιχεί και  δεν μας ταιριάζει να πουλάμε  εκδουλεύσεις και τσάμπα εξυπηρετήσεις, δήθεν για το συμφέρον των συναδέλφων, για πράγματα που τις περισσότερες φορές δικαιούνται έτσι κι αλλιώς. Δεν θέλουμε να «παίξουμε» κι εμείς τους «σωτήρες» (υπάρχουν άλλοι πιο πρόθυμοι και καταλληλότεροι) ούτε να δώσουμε άλλοθι δημοκρατίας στο αυταρχικό και κομματικό πρόσωπο της διοίκησης.
Σ’ αυτή τη δύσκολη  για τους εργαζόμενους συγκυρία, που τα δικαιώματά μας καθημερινά καταπατούνται και ο εργασιακός μεσαίωνας επελαύνει, επιμένουμε αμετακίνητα να στηρίζουμε τις συλλογικές διαδικασίες κόντρα στις ατομικές λύσεις και τα προσωπικά βολέματα. Εξακολουθούμε να θέτουμε τα προβλήματα στα συλλογικά μας όργανα και αυτά στηρίζουμε ως τα μόνα που μπορούν να εμποδίσουν τις αποφάσεις της διοίκησης και για τα οποία βέβαια δεν έχει καμία πρεμούρα να κάνει υποχρεωτική την ψήφο και τη συμμετοχή μας, αντιθέτως κάνει οτιδήποτε για να τα αποδυναμώσει και να τα απονευρώσει.
Και ας μην ξεχνάμε ότι οι εκλογές για τα αιρετά μέλη του υπηρεσιακού συμβουλίου είναι άλλη μια εκλογική αναμέτρηση, όπου κάθε ψήφος σε ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, ανεξαρτήτως προθέσεων και κινήτρων, πιστώνεται στις δυο μεγάλες παρατάξεις και στα κόμματα που στηρίζουν και αποτελεί επιβράβευση της πολιτικής και της τακτικής που ακολουθούν γενικά και στο χώρο μας.
Παρά τους εκβιασμούς περί του υποχρεωτικού της ψήφου, που επιστρατεύονται ενίοτε όταν οι φωνές δυσαρέσκειας δυναμώνουν, επιμένουμε για άλλη μια φορά σε ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο και γυρνάμε τη πλάτη σ’ αυτόν τον «φυτευτό» και ρουσφετολογικό θεσμό.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΔΙΟΙΚΗΣΗ