Η «ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ» ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΘΝΙΚΟΥ   ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
11-1-2013

Η «ΤΡΟΪΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ»  ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να ικανοποιήσει τη δέσμευσή της για 150.000 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και να προσπεράσει το σκόπελο της συνταγματικά κατοχυρωμένης μονιμότητας, προχωρά άμεσα σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών και αντίστοιχου αριθμού οργανικών θέσεων, πετώντας στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους με συνοπτικές διαδικασίες.

Την Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, διαβάσαμε δημοσιεύματα σχετικά με τη νέα δομή του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Σ’ αυτό το πλαίσιο το προτεινόμενο και επικρατούν σχέδιο για το Εθνικό Τυπογραφείο και τους εργαζομένους του, είναι η συρρίκνωση, σε βαθμό διάλυσης, της υπηρεσίας και η μείωση του προσωπικού κατά 67%!! Δεν είναι πρώτη φορά που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων φαεινών ιδεών. Πριν από περίπου ένα χρόνο μια τέτοιου τύπου «αναδιάρθρωση» μας βρήκε απέναντι, στο δρόμο, σε επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες, που κατάφεραν να αποτρέψουν προσωρινά τα τότε σχέδια για να τα βρούμε μπροστά μας πάλι σήμερα. 

Κινδυνεύει μια δημόσια υπηρεσία, που παρά την τεράστια, κατά 30%, συρρίκνωση του προσωπικού της, παραμένει πλεονασματική προφέροντας περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, με αυξητική τάση κάθε χρόνο. Μια μονάδα με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες και τον πιο σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1833 και σήμερα απασχολεί και συντηρεί 235 οικογένειες. Στοιχεία που μπορούν να πείσουν τον καθένα ότι τα μεγάλα λόγια περί «αναδιάρθρωσης», «εξυγίανσης», «παραγωγικότητας» και άλλα τέτοια χιλιοειπωμένα, δεν είναι παρά προπετάσματα καπνού με πραγματικές επιδιώξεις την εγκατάλειψη και σκόπιμη απαξίωση υγιών και με κοινωνική προσφορά οργανισμών, την υποβάθμιση και τελικά κατάργηση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας προς τον πολίτη και τέλος, την  εργασιακή έρημο που θα οδηγήσει χιλιάδες από εμάς στην εξαθλίωση, άνεργους και διαλυμένους, χωρίς το παραμικρό δικαίωμα, χωρίς πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, αιχμάλωτους στους πιο βάρβαρους σχεδιασμούς.

Οι εργαζόμενοι  του Εθνικού Τυπογραφείου είμαστε ιδιαίτερα θορυβημένοι, ανήσυχοι και οργισμένοι. Σε μαζικότατη συνέλευση την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου αποφασίσαμε να απαντήσουμε στη νέα πρόκληση με νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις και νέα γενική συνέλευση τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Τα σχέδια διάλυσης του Εθνικού Τυπογραφείου και οι σχεδιασμοί που μας οδηγούν στην ανεργία θα μας βρουν απέναντι και ενωμένους. Έτσι όπως ξέρουμε εμείς οι εργαζόμενοι να απαντάμε, όπως έγινε στο παρελθόν και όπως κάθε φορά θα γίνεται.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ την ενιαία και αδιάσπαστη ύπαρξη του Εθνικού Τυπογραφείου.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ τη δουλειά μας και τις τεράστιες δυνατότητες της υπηρεσίας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει αμέσως κάθε σχέδιο διάλυσης του Εθνικού Τυπογραφείου
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ 
ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ 
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ
deltioaket.blogspot.com