Ζήτησε τα δεδουλευμένα και τον…σκότωσαν στο ξύλο!!



Το απόγευμα της Τρίτης 19 Νοεμβρίου στην οδό Γερανίου, στην πλατεία Ομονοίας, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Εθνικό Τυπογραφείο, ένας νεαρός άντρας 28 χρονών, έχασε τη ζωή του από βίαιο ξυλοδαρμό όταν διεκδίκησε τα δεδουλευμένα φίλης του. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης δεν δίστασε να καλέσει μπράβους για να «λύσουν» τη διαφορά και να στείλουν στον τάφο τον νεαρό με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. 

Στην εποχή του μνημονίου, η εργοδοσία, με τις πλάτες της κυβέρνησης και όλων των αντεργατικών νόμων που καταπατούν κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, δεν νοιώθει καμία  υποχρέωση, όχι απλά να τηρεί ακόμα και αυτή την αστική νομιμότητα αλλά νοιώθει και πολύ άνετα καθημερινά να αυθαιρετεί σε βάρος των εργαζομένων. 

Αρχικά ήταν οι μετανάστες που διεκδικούσαν τα απλήρωτα δεδουλευμένα τους στα κάτεργα της Μανωλάδας που αντιμετώπισαν την ωμή βία και τους προπηλακισμούς των αφεντικών και σήμερα απειλούνται οι Έλληνες για να αποδειχθεί ότι η εκμετάλλευση είναι ίδια και δεν γνωρίζει πρόσωπα και εθνικότητα.