ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΘΝΙΚΟΥ   ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ

15-7-2013

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

  • Πόσο σίγουροι νοιώθουμε όταν διαβάζουμε στο άρθρο 90 του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή ότι: «Επιτρέπεται να καταργούνται θέσεις ανάκατηγορία, κλάδο ή και ειδικότητα σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, αποκεντρωμένες διοικήσειςΟργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού και λοιπάνομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης»;
  • Πόσο μπορούμε να ησυχάζουμε όταν 5 άρθρα αρκούν για να καταργηθούν 52 ειδικότητες με 2.500 εκπαιδευτικούς να απολύονται και 20.000 μαθητές να μην έχουν σχολείο τοΣεπτέμβριο, για να απολυθούν από 1 Νοεμβρίου χιλιάδες εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που βρίσκονται στη δουλειά ύστερα από ασφαλιστικά μέτρα και με εκκρεμείςδικαστικές αποφάσεις, για να βγουν στη διαθεσιμότητα 2.200 σχολικοί φύλακες, 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί και οι οδηγοί του υπουργείου διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικήςδιακυβέρνησης με μόνο κριτήριο την ειδικότητά τους και την διεύθυνση στην οποία έχουν τοποθετηθεί.
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι η φασιστική πρακτική των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και οι υπουργικές αποφάσεις τύπου ΕΡΤ θα έχουν συνέχεια. Με τον πιο ωμό τρόπο καταρρίπτονται όλοι οι μύθοι ότι δήθεν θα απολυθούν οι «επίορκοι», οι «ακατάλληλοι», οι «ανάξιοι». Πλέον με μια απλή υπουργική απόφαση καταργούνται θέσεις και πετιούνται στο δρόμο εργαζόμενοι με μόνο κριτήριο τον κλάδο στον οποίο ανήκουν ή την ειδικότητα που έχουν. Και, σύμφωνα με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, «όχι για δημοσιονομικό όφελος αλλά για να σπάσει το “ταμπού” της μονιμότητας στο Δημόσιο». Και δεν είναι μόνο αυτά. Στις 120! σελίδες του πολυνομοσχεδίου μεταξύ άλλων, με τις ρυθμίσεις περί βασικού μισθού, καταργείται ουσιαστικά η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, συνεχίζεται, με μεγαλύτερη ένταση, η φοροεπιδρομή και μπαίνει χέρι στις καταθέσεις και στις λαϊκές αποταμιεύσεις.

Ποιος μπορεί λοιπόν να νοιώθει σίγουρος ότι, μέσα σε αυτό το κλίμα των χιλιάδων απολύσεων που η τρόικα προστάζει και η κυβέρνηση εκτελεί, θα ισχύσουν οι δεσμεύσεις του προηγούμενου υπουργού Μανιτάκη για τη τύχη του Εθνικού Τυπογραφείου και των εργαζομένων του;

Κανείς  δεν μπορεί να είναι ήσυχος. Η αντίδραση μας πρέπει να είναι άμεση, ενωμένη, μαζική και οργανωμένη. Δεν χωράνε πια λόγια. Συμμετέχουμε όλοι την Τρίτη 16 Ιουλίου στην 24ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Βγαίνουμε όλοι στο δρόμο υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά μας στη δουλειά, το δικαίωμά μας στη ζωή.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

Την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ απεργούμε και διαδηλώνουμε