ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΑΡΣΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ


Στις 18 Οκτωβρίου 2014, ημέρα διεξαγωγής των εκλογών για τους αιρετούς εκπροσώπους στο υπηρεσιακό συμβούλιο

Α Π Ε Χ Ο Υ Μ Ε

Δεν στηρίζουμε τη συνδιοίκηση

Δεν συμμετέχουμε στην συνδιαχείριση

Δεν νομιμοποιούμε καν τη διαδικασία με την παρουσία μας

Γυρίζουμε την πλάτη στις αυταπάτες περί δήθεν «καλού κράτους» και «χρηστής διοίκησης». Ενός κράτους που ενώ θεσπίζει την «υποχρεωτική» ψήφο για τις εκλογές των αιρετών, γιατί δήθεν κόπτεται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, φροντίζει να απονευρώνει τα υπηρεσιακά συμβούλια αποψιλώνοντας τις αρμοδιότητες τους από ζητήματα καίριου ενδιαφέροντος για τους εργαζόμενους (πειθαρχικά, κρίσεις, προαγωγές) μετατρέποντας τα σε διεκπεραιωτές των προειλημμένων αποφάσεων της διοίκησης. 

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συνδιοίκηση αποτέλεσε ένα «κόλπο» των κυβερνήσεων για να παγιδεύσει στο τραπέζι της συναλλαγής το συνδικαλιστικό κίνημα, για να αμβλύνει τα ταξικά χαρακτηριστικά του, για να το ενσωματώσει, να θεσμοποιήσει και να κάνει ακίνδυνη την αμφισβήτηση.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τη βαρύτητα των μειοψηφούντων αιρετών, έστω κι αν αυτοί έχουν τις καλύτερες προθέσεις, που δυστυχώς αναλώνονται στις αίθουσες των συνεδριάσεων. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι με τις αποφάσεις τους απλά νομιμοποιούν τις αποφάσεις της διοίκησης και σίγουρα δεν τις αμφισβητούν.  

Δεν δεχόμαστε αυτά που οι εργαζόμενοι έτσι κι αλλιώς δικαιούνται τις περισσότερες φορές, να μετατρέπονται σε αντικείμενο πελατειακής σχέσης και εκδούλευσης.

Στηρίζουμε τις συλλογικές διαδικασίες και τα συλλογικά μας όργανα, ως τα μόνα που μπορούν να εμποδίσουν τις αυθαίρετες αποφάσεις της διοίκησης, κόντρα στις ατομικές λύσεις και τα βολέματα.

Ειδικά φέτος, οι εκλογές για τους αιρετούς εκπροσώπους του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Εθνικού Τυπογραφείου κρύβουν και «εκπλήξεις». Η μη συμμετοχή του ψηφοδελτίου της ΠΑΣΚ στις εκλογές, έστω και αν αυτό προέκυψε από ένα λάθος, εκτιμούμε ότι σε τίποτα δεν μειώνει, αλλά ενισχύει, την κατάσταση διάλυσης, αποδιοργάνωσης και πολιτικών αδιεξόδων που βρίσκεται η συγκεκριμένη παράταξη. Το αποτέλεσμα είναι να μείνει ελεύθερο το πεδίο στον άλλο εταίρο της συγκυβέρνησης που πολύ εύκολα και αναπόφευκτα θα εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, προσθέτοντας έτσι στη λίστα των «επιτυχιών» της κυβερνητικής παράταξης ΔΑΚΕ και το τελευταίο συλλογικό όργανο που αφορά τους εργαζόμενους στο Εθνικό Τυπογραφείο και δεν ήταν υπό τον έλεγχό της!

Η Αγωνιστική Κίνηση Εθνικού Τυπογραφείου δεν συμμετέχει, ούτε και ποτέ συμμετείχε, στις εκλογές για τους αιρετούς εκπροσώπους στο υπηρεσιακό συμβούλιο, πόσο μάλλον φέτος που αυτές πήραν τη μορφή… θλιβερού μονόπρακτου! Σας καλούμε σε ΑΠΟΧΗ από τη διαδικασία αυτή. Με τη στάση μας να απονομιμοποιήσουμε αυτή τη φάρσα. Ας μην ξεχνάμε ότι κι αυτές οι εκλογές, παρά τα περί του αντιθέτου επιχειρήματα, αποτελούν άλλη μια καταμέτρηση διαθέσεων που πιστώνονται οι κυρίαρχες παρατάξεις. Ειδικά φέτος, με μόνη την ΔΑΚΕ υποψήφια στις εκλογές, ΠΡΕΠΕΙ να δείξουμε με την μη συμμετοχή μας την αποδοκιμασία μας, τόσο στις πολιτικές που στηρίζει, όσο και στις τακτικές του απόλυτου ελέγχου που υιοθετεί.

Παρά τους εκβιασμούς, λοιπόν, περί της υποχρεωτικής ψήφου, ή παρά τις παραινέσεις κάθε είδους, που επιστρατεύονται ενίοτε όταν οι φωνές δυσαρέσκειας δυναμώνουν, επιμένουμε για άλλη μια φορά σε ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στο υπηρεσιακό συμβούλιο και γυρνάμε την πλάτη σ’ αυτόν τον «φυτευτό» και ρουσφετολογικό θεσμό.