ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
9-11-2015

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ



Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

    Η συμμετοχή μας στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου έχει μεγάλη σημασία. Είναι η πρώτη γενική απεργία εδώ κι ένα χρόνο περίπου. Ένα χρόνο που πολλά άλλαξαν και πολλά περισσότερα διαψεύστηκαν. Ο κύκλος της κοροϊδίας έκλεισε, οι αυταπάτες διαλύθηκαν και η αλλαγή, που θα ερχόταν, ήρθε μόνο ως προς το χειρότερο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση του «υπόσχομαι αριστερά και κάνω πολύ δεξιά», μετά από μια «σκληρή» διαπραγμάτευση ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και τα 48 προαπαιτούμενα:

·         Όχι μόνο εξανεμίστηκαν οι εξαγγελίες για επαναφορά της 13ης σύνταξης, αλλά στη προσπάθεια για δήθεν «διάσωση του ασφαλιστικού» ψηφίστηκαν περεταίρω μειώσεις των συντάξεων, «πέναλτι» για όσους συνταξιοδοτούνται πριν τα 67 τους (τι θράσος κι αυτό!), αύξηση των κρατήσεων για ανύπαρκτη περίθαλψη, κατάργηση της 35ετίας και επιβολή των 40 χρόνων δουλειάς και της ηλικίας των 62 τουλάχιστον, για όλους.
·         Οι υποσχέσεις για «αποκατάσταση των αδικιών του μισθολογίου του 2011» μπήκαν στην άκρη και έρχεται νέο με περικοπές για τους πολλούς και αύξηση των επιδομάτων ευθύνης για τους λίγους κι εκλεκτούς που θα κληθούν να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό και να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
·         Η σθεναρή αντίσταση των εργαζομένων σε όλο το δημόσιο κόντρα στην αξιολόγηση, ακόμα και με τη συμμετοχή των σημερινών υποστηρικτών της κυβέρνησης, ξεχάστηκε και έρχεται νέα η οποία, τι καινοτομία!, θα συνδέεται με την «κινητικότητα του κρατικού υπαλλήλου», που θα γίνεται κατ’ επιλογή σε μια πρώτη φάση και υποχρεωτικά σε δεύτερο χρόνο, αν οι ανάγκες (ποιου άραγε;) το απαιτούν.
·         Οι εξαγγελίες για προσλήψεις με το σταγονόμετρο βαφτίζονται «μονομερείς ενέργειες» και κινδυνεύουν να μείνουν στα χαρτιά.
·         Η «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ» με μια μαγική κίνηση έγινε νέα μέτρα φοροληστείας και αύξηση του ΦΠΑ.
·         Δεκάδες ψυχές πνίγονται καθημερινά στο Αιγαίο και χιλιάδες προσπαθούν να επιβιώσουν στα «κέντρα υποδοχής» με μόνη στήριξη την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μεταθέτει τις ευθύνες της στην ΕΕ, χωρίς να ξεστομίζει κουβέντα όταν οι «σύμμαχοί» της βομβαρδίζουν τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ σπέρνοντας τον θάνατο και την προσφυγιά.

Μπορεί οι κυβερνήσεις να αλλάζουν αλλά η πραγματικότητα παραμένει ίδια: «κρατικοί υπάλληλοι», «κινητικότητα», «αξιολόγηση», «νέο μισθολόγιο», «έλλειψη προσωπικού», ελλείψεις στα σχολεία, υπολειτουργία των νοσοκομείων, ανεργία, θυσίες για «την διάσωση του ασφαλιστικού», «για την εκταμίευση της δόσης», «για την ανάπτυξη που έρχεται»  μα κι ευχαριστίες στις ΗΠΑ, δια στόματος Δραγασάκη. Και ενώ το σύστημα «προσαρμόζοντας» τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει κάνει βήματα μπροστά στην επίθεσή, εμείς έχουμε πάει πίσω, καθώς η κινηματική απραξία, η απογοήτευση και η αδράνεια μας έχουν ως επί το πλείστον κυριεύσει.

Με τη συμμετοχή μας στην απεργία της 12ης Νοεμβρίου δεν θέλουμε να δώσουμε άλλοθι στην υποταγμένη ΓΣΕΕ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και την ανύπαρκτη ΑΔΕΔΥ. Θέλουμε να σπάσουμε το κλίμα της υποταγής και της μοιρολατρίας, να θυμηθούμε το δρόμο των μαζικών κινητοποιήσεων, να οργανώσουμε τον αγώνα μας κόντρα κι έξω από τις κυρίαρχες παρατάξεις, παλιές και νέες, που στήριξαν και στηρίζουν την εκμετάλλευσή μας. Η ελπίδα της ψήφου, των εκλογών, ακόμα και αυτού του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος αποδείχθηκε απατηλή. Να δυναμώσουμε το μόνο δρόμο που έχουμε, αυτόν του αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ