ΑΚΕΤ: 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΘΝΙΚΟΥ   ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
8-4-2014
9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

  • 9 Απριλίου 2014: 18 ημέρες μετά τις πρώτες απολύσεις συναδέλφων δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών και σχολικών φυλάκων, που «έσπασαν» την από το…1911!! τόσο ενοχλητική για το σύστημα μονιμότητα και έκαναν μύθο την μόνιμη και σταθερή δουλειά.

  • 9 Απριλίου 2014: ένα μηνά πριν τις επόμενες απολύσεις των συναδέλφων μας εργαζόμενων στα υπουργεία και των καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών, που επί μήνες κάνουν το αυτονόητο να δίνουν καθημερινά με τον πιο αξιοθαύμαστο και επίμονο τρόπο τον δικό τους δίκαιο αγώνα υπερασπιζόμενες την αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμά τους στη ζωή, μα και ημέρα που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 1.000 περίπου οδηγοί των νοσοκομείων.

  • 9 Απριλίου 2014 : 10 ημέρες μετά τη ψήφιση του νέου μνημονίου που ορίζει το καθεστώς των αποζημιώσεων θεσμοθετώντας με τον πιο επίσημο τρόπο τις απολύσεις στο δημόσιο, καθιστώντας τες πλέον γεγονός.

  • 9 Απριλίου 2014: 14 ημέρες μετά τη ψήφιση του νόμου της αξιολόγησης του 15% των, εξ ορισμού, κακών υπαλλήλων που θα βαθμολογηθούν με «κάτω από τη βάση» για να αποτελέσουν τους επόμενους διαθέσιμους-απολυμένους.

  • Μα και λίγες ημέρες μετά τη νομοθέτηση της κατάργησης των δημοσιευμάτων των εταιρειών  και των εισφορών υπέρ τρίτων που βάζει την οριστική ταφόπλακα στο επί 70!! χρόνια  ΤΑΠΕΤ και την ανάθεση σε ιδιώτη ανάδοχο της αξιολόγησης του Εθνικού Τυπογραφείου. Καλωσήρθαμε, λοιπόν, στην νέα εποχή των απολύσεων, της «απασχόλησης», της ανεργίας και της ανασφάλειας, στην εποχή που τα τείχη προστασίας του …γαλατικού χωριού έχουν πέσει και το πρόβλημα έχει μπει πια οριστικά στο σπίτι μας.

9 Απριλίου όμως είναι και ημέρα ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, της πρώτης γενικής απεργίας των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, μετά από πέντε μήνες βάρβαρης επίθεσης και συνδικαλιστικής σιωπής. Μια απεργία που θέλουμε και πρέπει να πετύχει, κόντρα στις «φιλότιμες», ομολογουμένως, προσπάθειες των διοργανωτών της για το αντίθετο. Γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο τρόπο να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα βάρβαρα μέτρα, δεν έχουμε άλλο τρόπο να καταδικάσουμε και να καταγγείλουμε την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας που καταστρέφει τη ζωή μας. Η απεργία είναι ίσως το μοναδικό  όπλο μας και πρέπει να την υπερασπιστούμε , κόντρα στις κυβερνητικές και εκλογικές αυταπάτες, κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και τις διαθέσεις τους.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
Την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ απεργούμε και διαδηλώνουμε
στις 11.00 π.μ. στη Πλατεία Κλαυθμώνος

deltioaket.blogspot.com