Το Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. συνεδριάζει…

Τη Δευτέρα 3-9-2012 πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με «δήλωση επανάκαμψης στην ΠΑΣΚ» του μέλους του Δ.Σ. Ματσούκα Χρήστου (σ.σ. όχι που δεν θα επανέκαμπτε…)
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και εκφράστηκε η ανησυχία όλων γύρω από την τύχη του Εθνικού Τυπογραφείου, ενόψει της αξιολόγησης των δομών, που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και τροφοδοτεί εφιαλτικά σενάρια για την υπηρεσία και τους εργαζομένους της. Γι’ αυτό το λόγο αποφασίστηκε να επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.Μανιτάκη.

Τη Δευτέρα 10-9-2012 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. στην οποία και ενημερώθηκαν τα μέλη του για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα, μετά από πρωτοβουλία των μελών της Ομοσπονδίας των εργαζομένων του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μανιτάκη, παρουσία του Πρόεδρου και του Γραμματέα του Σ.Π.Ε.Τ.
Εκεί, ο υπουργός επανέλαβε τη γνωστή αντίθεσή του στις απολύσεις στο δημόσιο, αλλά απέκλεισε τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων στις συζητήσεις εν όψει των νέων οργανισμών των υπηρεσιών του υπουργείου.

Τη Δευτέρα 17-9-2012 πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Σ.Π.Ε.Τ. με την  οποία και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση τής, προβλεπόμενης από το καταστατικό του Συλλόγου, απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012.

Την Τρίτη 25-9-2012 πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ.
Διαβάστηκαν και  συζητήθηκαν ο οικονομικός απολογισμός και ο απολογισμός πεπραγμένων του Δ.Σ. και εγκρίθηκαν. Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή του Σ.Π.Ε.Τ. στην 24ωρη γενική απεργία των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ της 26ης Σεπτεμβρίου.
Δυστυχώς λόγω έλλειψης απαρτίας η απολογιστική Γενική Συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε και ορίστηκε νέα για την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου.

Την Τρίτη 16-10-2012 πραγματοποιήθηκε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. με βασικό θέμα συζήτησης το μέλλον του Εθνικού Τυπογραφείου και τις ανησυχίες που, επ’ αφορμή σχετικού δημοσιεύματος, εκφράζονται για την τύχη της υπηρεσίας και των εργαζομένων της.
Επίσης αποφασίστηκε η συμμετοχή του Σ.Π.Ε.Τ. στην 24ωρη γενική απεργία των ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ της 18ης Οκτωβρίου καθώς και το μοίρασμα σχετικής ανακοίνωσης  στο προσωπικό.