1Η ΜΑΗ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Ε Θ Ν Ι Κ Ο Υ   Τ Υ Π Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Υ
                                                                                                         30-4-2015

1Η ΜΑΗ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΥ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς βρίσκει και φέτος τους εργαζόμενους σε πολύ δύσκολη θέση. Εκατοντάδες εστίες πολέμου υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη με χιλιάδες νεκρούς και ξεριζωμένους στα πεδία των οικονομικών και πολιτικών ανταγωνισμών. Τα νερά της Μεσογείου έχουν μετατραπεί σε νεκροταφείο ψυχών και καθημερινά εκατοντάδες πρόσφυγες «δολοφονούνται» από το χέρι αυτών που διαλύουν τις χώρες τους.

Οι θεσμοί επιμένουν για την επιστροφή της τρόικα (άραγε έφυγε ποτέ;) και ζητούν αλλαγές στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Η κυβέρνηση απαντά με την ψήφιση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου βάζοντας χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου ενώ ο Βαρουφάκης δηλώνει ότι «θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της εις το διηνεκές». Για τις δεσμεύσεις της βέβαια απέναντι στους εργαζόμενους και το λαό, τις εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης και τα περί διαγραφής του χρέους και «σκισίματος» των μνημονίων, ούτε λόγος. Τα ραβασάκια της εφορίας, που θα σκίζαμε, θα πληρωθούν. Μάλιστα η κυβέρνηση, με τον νόμο των 100 δόσεων, μας υπέδειξε και τον τρόπο, καθιστώντας το πατριωτικό μας καθήκον και η κυρία Βαλαβάνη δήλωσε: «απευθυνόμαστε και σε όλους όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν –είμαστε σίγουροι ότι είναι αυτοί που θα σπεύσουν να το κάνουν ανεξάρτητα από την φοροδοτική τους ικανότητα. Είναι πατριωτικό καθήκον και προσωπική επένδυση στο μέλλον». Οι υποσχέσεις περί επαναφοράς του μισθολογίου στα προ του 2011 δεδομένα και ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης χάθηκαν στις διαπραγματεύσεις. Ο νόμος Κατρούγκαλου, που θα έφερνε την επόμενη κιόλας ημέρα τους σε διαθεσιμότητα συναδέλφους μας πίσω, κατατέθηκε με μεγάλη καθυστέρηση στη βουλή, κουτσουρεμένο ως προς το άρθρο που προέβλεπε τη μονιμοποίηση των υπαλλήλων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Και αυτά είναι μόνο στιγμιότυπα…

Η ΑΔΕΔΥ, κατά την πάγια τακτική της, δεν έχει καμία διάθεση να μπει μπροστά στους αγώνες μας. Απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τις διεκδικήσεις και τα προβλήματά μας, καθώς μεγάλη μερίδα της ηγεσίας της επιθυμεί να συρθεί, κατά τα συνήθη, πίσω από την νέα κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε, αν δεν το διεκδικήσουμε. Συνεχίζουμε να τιμάμε τις αγωνιστικές αξίες και παραδόσεις της εργατικής πρωτομαγιάς, τους αγώνες για το 8ωρο, που σήμερα καταστρατηγείται ασύστολα, την πάλη ενάντια στην ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, την ενότητα στην αντίσταση της εργατικής τάξης, την πάλη ενάντια στους πολέμους, αξίες που παραμένουν πάντοτε επίκαιρες, φωτεινοί φάροι του προσανατολισμού μας ως εργαζομένων.
   

υπερασπιζομαστε τα δικαιωματα και τις κατακτησεισ μας

ολοι ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ