1η Μάη - ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ


Α Γ Ω Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η   Κ Ι Ν Η Σ Η    Ε Θ Ν Ι Κ Ο Υ   Τ Υ Π Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Υ
                                                                                                         29-4-2013

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η 1η Μάη δεν παζαρεύεται. Με την παρουσία μας στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, πρέπει να σπάσουμε το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που κυριαρχεί. Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση στην κυβέρνηση  που καθημερινά μας παρουσιάζει συλλήβδην ως εν δυνάμει επίορκους, κοπανατζήδες και αργόμισθους. Αυτοί, που επί χρόνια αναπαρήγαγαν και αναπαραγόντουσαν μέσα από αυτή την κατάσταση, που καταλήστεψαν τους κόπους μας κι έχουν βάλει, εξαρτημένοι και υποταγμένοι, την υπογραφή τους στο ληστρικό ξεπούλημα  της χώρας και την υποθήκευση των επόμενων γενεών, έχουν το θράσος να κατηγορούν τους εργαζόμενους, τους μόνους που κουβαλάνε στην πλάτη τους τη κρίση. Εκμεταλλεύονται τον αρνητικό για μας συσχετισμό δύναμης, αξιοποιούν τις εκλογικές αυταπάτες, τη λογική της εύκολης λύσης και της ανάθεσης, τις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να παραμείνουμε σε αυτήν την κατάσταση.
Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να μετατρέψουμε τη μάταιη προσπάθεια να αποδείξουμε το αυτονόητο σε αντίσταση. Να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας στο δημόσιο, το μόνο εργασιακό χώρο με οργανωμένη συνδικαλιστική δράση, που διατηρεί ακόμα κάποια δικαιώματα και τηρεί στοιχειωδώς την εργατική νομοθεσία. Να στείλουμε μήνυμα στην κοινωνία ότι η ανθρωποφαγία δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν είναι λύση. Να χτυπήσουμε το κλίμα της ανασφάλειας που καθημερινά μας κάνει να σκύβουμε το κεφάλι και ν’ αναζητούμε διέξοδο στη μεγαλύτερη υποταγή και όχι στην ανατροπή. Δεν είναι απάντηση να προσπαθούμε να είμαστε όλο και πιο υποταγμένοι, όλο και πιο αθόρυβοι, πιο «σωστοί» και αρεστοί, να κυνηγάμε το δεκάλεπτο και την καλή αξιολόγηση, ελπίζοντας να γλυτώσουμε. Γιατί όσο σκύβουμε το κεφάλι, οι απαιτήσεις για μεγαλύτερη υποταγή μεγαλώνουν.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι η δυναμική παρουσία μας κάτω και από τα πανό της εργατικής πρωτομαγιάς θα βοηθήσει και τις ιδιαίτερες διεκδικήσεις και αγώνες μας. Οι απολύσεις απείλησαν, ευτυχώς όχι με επιτυχία προς το παρόν, και το Εθνικό Τυπογραφείο, αρχικά με τη διαθεσιμότητα των συναδέλφων ΙΔΑΧ, τώρα με τους συναδέλφους μας που έχουν προσωρινή σχέση εργασίας με δικαστική απόφαση, το ζήτημα του οργανισμού παραμένει ακόμα ανοιχτό, ενώ πρόσφατα προέκυψε και πάλι το θέμα των δημοσιευμάτων των εταιρειών. Ας ξεπεράσουμε λοιπόν τις αναστολές του χαμένου μεροκάματου και του αναποτελεσματικού αγώνα, γιατί τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν μόνα τους, αν εμείς  δεν τα αλλάξουμε.


ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ 

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ στις 11  π.μ. ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ