ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Ν. ΡΩΜΑΝΟ



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΚΙΝΗΣΗ   ΕΘΝΙΚΟΥ   ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
9-12-2014

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ Ν. ΡΩΜΑΝΟ
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ!

 Όχι στη φασιστικοποίηση και τη κρατική τρομοκρατία
  Κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες

Ο μόλις 21 ετών Ν. Ρωμανός, το παιδί στα χέρια του οποίου ξεψύχησε πριν από 6 χρόνια ο φίλος και συμμαθητής του Αλέξης Γρηγορόπουλος, βρίσκεται στην 29η ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς». Δίνει μάχη για το αυτονόητο δικαίωμά του για πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της παιδείας. Έλαβε μέρος στις εξετάσεις, πέτυχε στη σχολή της επιλογής του, με αποτέλεσμα να προσκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τιμηθεί (τιμή που δεν δέχθηκε) για να του αρνηθούν στη συνέχεια το δικαίωμα να πάρει εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθήσει τις σπουδές του. 

Με αφορμή την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού αποκαλύφθηκε ο αδυσώπητος και αντιδραστικός ρόλος της συγκυβέρνησης, ενός σάπιου οικοδομήματος, που πλέον κρατιέται στην εξουσία πραξικοπηματικά, με ένα πρόσωπο αδίστακτο απέναντι στα ανθρώπινα δικαιώματα και το λαό. Μια κυβέρνηση κι ένα σύστημα που στοχοποιεί τους νέους ανθρώπους και το μόνο που επιφυλάσσει γι΄ αυτούς είναι η ανεργία, η καταστολή και τα χειρότερα που επωάζει για το μέλλον τους.

Η κυβέρνηση ανάλγητη ενεργεί με εγκληματικό τρόπο ενάντια στους νέους όπως και σε άλλες αδύναμες κοινωνικές ομάδες. Η αφαίρεση του δικαιώματος σε εκπαιδευτικές άδειες στoν φυλακισμένο Ν. Ρωμανό δεν αφορά μια «ιδιαίτερη» περίπτωση. Δεν έχει καμία σχέση με την «ασφάλεια του πολίτη» αλλά αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προετοιμασία ενός ακόμη πιο αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου που θα αφορά από τις πολιτικές ελευθερίες μέχρι το σωφρονιστικό σύστημα και συνδέεται με τη γενικότερη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής με βασικό στόχο το μαζικό κίνημα και τις αντιστάσεις λαού και νεολαίας, που τόσο φοβάται το σύστημα. Η ενδημική τάση του μονοπωλιακού κεφαλαίου είναι ο φασισμός. Και αυτό έχει γίνει πραγματικότητα. Είναι αυτό που ζούμε.

Η συγκυβέρνηση φοράει την, απαραίτητη για την επιβίωσή της,  μάσκα της καταστολής από τη μία κι από την άλλη αρέσκεται σε μια δήθεν επιμελημένη εικόνα, που από πίσω προσπαθεί να κρύψει τη σαθρότητα ενός “σωφρονιστικού “ συστήματος που μόνο σωφρονιστικό δεν είναι, που δίνει το δικαίωμα σε φυλακισμένους να σπουδάσουν κι από την άλλη τους το στερεί. Από έναν υπουργό δικαιοσύνης που οι δηλώσεις του δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν αυτές των ανδρείκελων της επταετίας, μέχρι τα τσιτάτα του πρωθυπουργού για να δικαιολογήσει την μνημονιακή παράταση ότι «μετά τη μεγάλη νύχτα θα ξημερώσει μια ωραία μέρα».

Ο μόνος δρόμος είναι η αντίσταση, η εναντίωσή μας στην καθημερινή λαίλαπα που ζούμε, γιατί τα χειρότερα έρχονται… μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις και άλλα επαχθή μέτρα… Ως πότε θα ανεχόμαστε εντολοδόχους κυβερνητικούς εισπράκτορες, πειθήνια όργανα των τροϊκανών… Η παρουσία μας στα συλλαλητήρια είναι επιτακτική. Τα συλλαλητήρια και η απεργία, κατανοώντας τις όποιες ατομικές δυσκολίες και τις, δικαιολογημένες πολλές φορές για τα ανώτερα συνδικαλιστικά όργανα, ενστάσεις μας, αποτελούν κατακτήσεις μας, τα μόνα μέσα οργανωμένης  απάντησής μας και πρέπει να τα διατηρήσουμε. Διακυβεύεται πλέον το μέλλον όλων μας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τη  πολιτική ρεβανσισμού που ακολουθεί
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Ν. ΡΩΜΑΝΟΥ