ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ - Εμείς δεν αλλάζουμε όνομα, ούτε θέσεις

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟΥ
17/2/2015

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Στις 18-2-2015 ψηφίζουμε για να εκλέξουμε τους εκπροσώπους μας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ). Ψηφίζουμε με κριτήριο τις πολιτικές θέσεις και τη συνέπεια της κάθε παράταξης, εκλέγουμε συνέδρους που σε συνεννόηση με τις αντίστοιχες παρατάξεις των υπολοίπων Συλλόγων της Ομοσπονδίας, θα διαμορφώσουν τον πολιτικό συσχετισμό στα πλαίσια του Δ.Σ. της.

Επειδή οι μεταλλάξεις στην ονοματολογία κάποιων παρατάξεων είναι πολλές, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε.  Στις εκλογές της 25/1 ο λαός ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ελπίζοντας σε μέτρα λαϊκής ανακούφισης, αλλά, κατά τη γνώμη μας, αν δεν τεθεί στην πραγματική του διάσταση και από ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα το ζήτημα της απεξάρτησης της χώρας δεν μπορούν να γίνουν μεγάλα βήματα.  Εν αντιθέσει, οι προσαρμογές που έχει ήδη κάνει η νέα συγκυβέρνηση, το προεκλογικό "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης", που σήμανε την μετάλλαξη της ρητορείας περί "ανατροπής" σε πρόγραμμα "κοινωνικής σωτηρίας", η τρόικα που έγινε "τρεις θεσμοί". η "παράταση" που ονομάστηκε "γέφυρα", καθώς και οι δηλώσεις Βαρουφάκη ότι το 60%-70% των μνημονιακών "μεταρρυθμίσεων" θα το ήθελε κι αυτή η κυβέρνηση, δεν αποτελούν λεπτομέρειες και ο αρχικός ενθουσιασμός έχει δώσει τη θέση του στον σκεπτικισμό απέναντι στον νέο διαχειριστή.

Θεωρούμε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τις μεταλλαγμένες παραφυάδες τους ως τις αντιδραστικές εκείνες δυνάμεις που επί χρόνια υλοποίησαν την κόλαση του μνημονίου.  "Μαυρίζουμε" τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΔΑΚΕ και Αγωνιστική Συνεργασία (πρώην ΠΑΣΚ) που στήριξαν αυτά τα κόμματα κι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα για να εμποδίσουν αυτές τις εξελίξεις αλλά με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια, την ανάθεση και την συνδιοίκηση, καλλιέργησαν αυταπάτες και οδήγησαν σε παράλυση το συνδικαλιστικό κίνημα.  Ούτε βέβαια μας ξεγελά η προσπάθεια της ΠΑΣΚ να εμφανιστεί με ψευδεπίγραφο "Αγωνιστικό" όνομα προκειμένου να απαλλάξει από κομματικά βαρίδια τους ομοαίματους συνομιλητές της στο συνέδριο.  Εξάλλου σε αυτές τις εκλογές η αγωνιστικότητα, τουλάχιστον στους... τίτλους περισσεύει.

Η πρωτοεμφανιζόμενη, μα τόσο γνωστή ως προς τη σύνθεση, παράταξη Αγωνιστική Ριζοσπαστική Παρέμβαση, έσπευσε να πλασαριστεί στην προθήκη της νέας εξουσίας, του κυβερνητικού πια ΣΥΡΙΖΑ.  Και μόνο η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε για την συγκρότησή της και μάλιστα κατόπιν σχετικής καθοδήγησης "από τα πάνω", δείχνει ότι έρχεται να συνδράμει την προσπάθεια της κυβέρνησης να στήσει μηχανισμό στήριξης.  Οι δε υποψηφιότητες από συναδέλφους που, τα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε, στήριζαν την ΠΑΣΚ φιγουράροντας στα ψηφοδέλτιά της μέχρι και πολύ πρόσφατα (2003, 2005, 2007, 2009, 2011), έρχονται να επιβεβαίωσουν την εκτίμησή μας ότι στις 25/1 άλλαξε η κυβέρνηση και όχι το σύστημα, που πολύ θα θέλαμε.  Κι όσοι δεν ήταν στην ΠΑΣΚ περίμεναν να αλλάξει η κυβέρνηση για να δώσει "όνομα" στο θολό και δήθεν απολιτίκ προηγούμενο συνδικαλιστικό εγχείρημά τους και να τους επιτρέψει να παίξουν, με φανερό και "θεσμικό" πλέον τρόπο, το ρόλο του συμβούλου που τόσο θέλουν.

Η Αγωνιστική Κίνηση Εθνικού Τυπογραφείου από το 1993 υπερασπίζεται σθεναρά τις μαζικές διαδικασίες, όχι στην υπηρεσία της μικροπολιτικής συναλλαγής και των πελατειακών σχέσεων εξουσίας.  Υπερασπιζόμαστε αμετακίνητα τα εργασιακά δικαιώματά μας κόντρα σε όλες τις κυβερνήσεις, μπλε - πράσινες - ροζ.  Ζητάμε να μας ενισχύσετε με την ψήφο σας υποσχόμενοι ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απαρέγκλιτα και με συνέπεια παραμένοντας συνεπείς στην ενίσχυση των αγώνων και του εργατικού κινήματος, κόντρα στις κυβερνητικές αυταπάτες, σαν τον μόνο δρόμο που μπορεί να δώσει διέξοδο στα προβλήματά μας, με συγκεκριμένες και όχι άχρωμες ή ουδέτερες απόψεις.  Απέναντι στην συναινετική ξαναζεσταμένη σούπα, που θέλει όλα τα προβλήματα λυμένα, και όλους εμάς ίδιους, αντιτάσσουμε την αυτονομία του αγώνα μας.

Υποψήφιοι για την ΟΣΥΠΕΣΔΔΑ:

  1. Αρετάκης Μιχαήλ
  2. Ζερβού Άννα
  3. Πετρούλια Όλγα
  4. Τσιγγάνου Μαρία
  5. Χαχάμης Χαράλαμπος